Kako oživjeti orhideje? Uz ova tri jednostavna trika sigurno ćete uspjeti!

Orhideje su prekrasno cvijeće koje će svojom ljepotom i mirisom očarati svakoga. No, ovaj simbol snage, ljepote i ljubavi može iznenada uvenuti i stoga je potrebno orhideju brižljivo njegovati.

Ako se ipak dogodi da vaša orhideja počne venuti ili se ne razvija i ne cvjeta, ovu su tri jednostavna i učinkovita savjeta da je ponovo oživite.

	 Kako oživjeti orhideje? Uz ova tri jednostavna trika sigurno ćete uspjeti!

1. Hranite vaše orhideje

Puno nas zaboravi zalijevati naše biljke. Orhidejama treba puno više vode nego što nam se na prvi pogled čini. Zalijevajte orhideje svaki drugi dan i svaka dva tjedna ju zagnojite tekućim gnojivom.
No u vrijeme cvjetanja orhideje nemojte je gnojiti i ne zalijevajte tako često. To će omogućiti da orhideja dobije nove pupoljke.

2. Osigurajte svjetlo

Jednako kao i voda biljkama je potrebna svjetlost. Idealna svjetlost za orhideje je jesensko sunce jer su zrake sunca blage, ali dovoljno jake da prenesu energiju koja će učiniti da orhideja ponovo procvjeta.
Na jesen vaše orhideje iz stana možete iznijeti vani na jesensko sunce.

3. Izazovite termički šok

Termički šok ćete osigurati tako da izložite vašu orhideju dvjema različitim klimama, toploti i hladnoći. Za razliku od ponašanja ostalih cvjetova, orhideji to neće naštetiti, već naprotiv, to će joj pomoći da ponovo procvjeta.
To će isto tako pomoći da izbiju nove stabljike.
Kada je temperatura 15 stupnjeva možete vaše lonce s orhidejom iznijeti van cijeli dan.
Navečer orhideje unesite unutra i to ponavljajte 15 danas.
Jedino treba paziti da orhideje puno ne izlažete toploti, uključujući i radijatore.
Ako je u vašem stanu zimi temperatura 20 stupnjeva i više, smjestite orhideju na neku hladnije mjesto.